September

Kärt barn har många namn

23 september, 2018 - 20:28 Inga kommentarer
Gilla (1)

Ers höghet , ers högaktningsfulla bajsnödighet. Den lilla prinsessan. Mitt barn. Det finns övernaturliga krafter och så finns det mitt barn .....

Hon har gjort det igen. För en tid sedan, när hon for omkring i den lilla gåstolen och kom underfund med att det var roligt att hoppa så knäckte hon den. Tog livet av den, plastbitar flög och den tillsammans med barnet sjönk ihop platt som en ballong.

En blåsig höstmorgon , rättare sagt igår morse så vaknar det lilla barnet upp från sin sedvanliga 12-timmars sömn. Pigg och glad ställer hon sig upp i sin lilla spjälsäng. Tappar förmodligen balansen och med ett "pang" när hon landar på sin lilla rumpa så ger botten vika , träet spricker. Hittar spår av träflisor på golvet. Den ena sidan gav vika. [...]

Postat i: September

Ge det lite tid

18 september, 2018 - 21:39 Inga kommentarer
Gilla (1)

Ge det lite tid , ge dom lite tid. Dom små. Mina kära barn. Varje gång jag öppnar Facebook ....och nee jag är inte tvungen. Ingen tvingar mig att öppna Facebook appen. Men varje gång jag gör det så matas jag med tips på artiklar som handlar om hur man bäst uppfostrar barn , ger dom tid osv ..och en massa andra artiklar också för den delen. Den potatis eller grönsak som gav mig cancer igår , den är plötsligt stärkande och läkande idag.

Man får inte glömma bort barnen är tanken. Man ska se dom , höra dom , integrera med dom. Visa att man tycker saker är roligt. Låta dom vara med. Sätta sig ner och ta sig tid.

Man gör ju det på ett vis hela tiden tycker jag. [...]

Postat i: September

Höstmys

12 september, 2018 - 19:04 Inga kommentarer
Gilla (1)

Det är dåligt med inspiration just nu ! Det är typiskt höst på nåt vis. Det finns inte så mycket med hösten som gör en pigg och glad . Hösten kan ju vara vacker och så. Men annars. Med mörkret som hör till det kommande halvåret så följer man med i mörkret på nåt vis. Tar längre tid att vakna till på morgonen , man blir fortare trött på kvällen.

Och så den här klyschan " så lite tid ..." Fast jag känner så. Jag har dock lika mycket tid som alla andra om man då ska gå efter klockan. Men det är många familjemedlemmar här som behöver tid och det här hushållet. Och jobbet då. Det är inte så mycket tid kvar efter det känns det som. 

Jag är imponerad av [...]

Postat i: September