Skorna på

3 maj, 2019 - 10:56Inga kommentarer

"skorna på !!" Lever du med en två-åring så är det inte en fråga. Det är inte en vädjan , ett förslag. Det är en ren och skär order! Det lilla monstret/prinsessan tillika din dotter , hon bryr sig inte om det är kl 5 på morgonen , om du håller på med ett 1500-bitars pussel eller om du står och bakar tio sorters kakor till tant Agda. Skorna ska på och det är nu ! Man kan inte diskutera med en två-åring, kan inte förhandla. Du kan förhala processen om du har nånting att muta med såsom youtube eller glass tex.

Men i hjärnkontoret hos ditt barn så ligger det först i kön att behandlas. Du kan muta den lilla med glass och hoppas att den glömmer bort utevistelsen. Det kommer dock inte dröja länge föränn dom tre små par skorna nedanför trappen kallar på den lille, plötsligt dyker den lilla varelsen upp från ingenstans bakom ditt öra och gallskriker "skorna på " . Några minuter tidigare matade du varelsen med glass , slog på nåt kul på youtube , sjönk ner i soffan med en kaffekopp. Men man lurar inte småfolket.

Skorna är på , den lilla saken gnussar sina ögon som om dom vore full av sand. " Vad ska vi göra ute ?säger jag. " Åka vagn " säger den lille. Såklart ! Hon är trött, vill sova ute i friska luften. Inget fel med det. Men dom är väldigt intelligent dom här små varelserna. Hon vet att så länge vagnen rör på sig och hon sover sött, så är pappa där bakom. Blickar ut över den milslånga oändliga vägen och funderar över hur långt vi kommer att behöva gå. När den lilla så vackert somnar efter ett tag, så vill man ju smyga sig tillbaka , dra upp vagnen på bron. Smyga in och njuta en liten stund av en kravlös tillvaro. Men det funkar inte så , när vagnen stannar så vaknar den lilla upp ganska så fort. Hon vet nämligen att lägger jag henne inne i sin lilla säng så kan jag ju i princip göra vad jag vill . Kan göra ingenting om jag känner för det.

Hon sover dock inomhus idag , vi gick en liten promenad sedan tryckte hon i sig en ostmacka utan någon fluga som störde. Sedan tillkallades "snutte" och "vovve". Natti natti Milia, vi ses snart igen. 


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Skriv ett land som ingår i Norden

Postat i: Maj2019
Gilla (1)