Den flygande faran

1 maj, 2019 - 19:24Inga kommentarer

Varje poet , geni , konstnär , knäppskalle ...inklusive mig själv. Tar en paus ibland.

Kanske vi publicerar något inlägg då och då för skojs skull . 

 

Mina barn är här , tre stycken till antalet. Milia ( ers höghet) har hunnit fylla hela två år. Den ständigt vandrande och växande ordlistan. Emellanåt så bygger hon till och med tre ord efter varandra. För att statuera ett exempel : Pappa åka bilen. Så låter det här hemma numera. Det händer även att hon bygger torn av duplo tex ....men allt som oftast så är det ord. 

När det blir kväll så är det obligatoriskt med kvällsfika! Kvällsfikat sker när den lilla ropar " stolen , stolen" hon ska då alltså sitta i sin stol. Sedan ropar hon ut sin beställning högt och tydligt, såhär på vardagskvällar ( fastän det är röd dag) så får "godis och kakor" nedslag dock. Just ikväll så var det "macka" som ropades ut över hela köket , tätt följt av "osten , osten". Hon upprepar orden utifall att jag skulle missa den första. Man har då ca 30 sekunder på sig att då göra en macka innan helvetet bryter ut , hon förvandlas ganska snabbt till en litet hejdlöst monster som spräcker dina trumhinnor och slänger iväg den första bästa köksdetalj som hon kan hitta . Just denna kväll så slutade kvällsfikat i katastrof....

Hon sitter där med sin macka och plötsligt gallskriker och slänger sig åt sidan, orden som kommer ur den lilla munnen är " farligt , farligt " jag tänker , vad är det som händer ? Har hon förutspått jordens undergång ( som jag då måste ha missat) och det är på väg en komet in genom fönstret ? faran är vart ? mackan? är det något fel på mackan/osten? det råder panik , det visar sig snart att det är inte jordens undergång ...eller jo i Milias värld är det tydligen det. Det stora hotet är en fluga som flyger runt , den är inte så liten som en blommfluga men nästan. Inte så stor att den surrar utan en medium fluga . Hennes ljuddecibel tar livet av mina öron och jag hinner knappt se flugan , den flyger ju runt i ljusets hastighet i det närmaste. Gör några tafatta försök att pricka denna mördarfluga med ett nr av paprikaklubben (barntidning) dom två äldre barnen flyger fram kors och tvärs för att även dom försöka få nåt slags slut på eländet ......det lyckas inte. 

Jag lyfter ner barnet som springer iväg och ropar " rädda mackan, rädda mackan" . Jag har aldrig sett en fluga som äter upp mackor eller små barn för den delen heller. Men hon går inte tillbaka till köket , icke. Efter några sekunder så ser hon en buss på tv , "bussen ,bussen " låter det då.

Hon är fortfarande skärrad , tittar sig misstänksamt omkring . Jag svär (inombords) åt den där förbannade flugan.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Vad har tomten för färg på sin mössa?

Postat i: Maj2019
Gilla (1)