Augusti

Det alldagligt vardagliga

29 augusti, 2018 - 18:02 Inga kommentarer
Gilla (1)

Slutet på denna månad. Närmar sig slutet på detta år. Det är ju ett tag kvar förstås. Inläggen har varit rätt så få här i augusti. Men detta är ju en början till mitt nya liv. En omstart. I början av sommaren så var jag helt euforisk av att ha blivit själv, samtidigt så kändes det konstigt. Men inser att jag klarar mig rätt bra själv. Emellanåt behöver jag hjälp med barnen. Det är ju så när man jobbar heltid så är det inte helt enkelt. Det skulle dock vara skönt med en hushållerska. Nån som städar och lagar mat, gör frukost och tvättar. Vore ju helt kanon. Vet inte riktigt hur marknaden ser ut idag. Jag tror dom dött ut dom flesta.

Som sagt , börjar väl landa i det hela [...]

Postat i: Augusti

Den speciella kärleken till våra barn

24 augusti, 2018 - 20:00 Inga kommentarer
Gilla (1)

Tänker ikväll med detta inlägg hylla alla vi. Alla oss föräldrar. Vi som öser kärlek över våra barn på olika sätt stora som små. Finns ju så många sätt att visa sin kärlek på. Det vi flesta har gemensamt är ju det att vi är ju mån om våra barn. Vi vill att dom ska ha det bra växa upp och bli bra människor.

Det är väl just därför som vi dag efter dag fortsätter. Vecka efter vecka , månad efter månad. Fortsätter att säga till våra barn " jag älskar dig" . Det finns ju oändligt med fraser , oändligt med gester nästan, som betyder samma sak som just "jag älskar dig".

Ett ständigt föräldratjat i våra barns öron. Men man behöver inte ha dåligt samvete för allt tjat. För dom [...]

Postat i: Augusti

Livet i hemtjänst

15 augusti, 2018 - 19:06 Inga kommentarer
Gilla (1)

Fick en mycket god ide idag av en liten gumma. En liten gumma i ett litet hus. Men vi backar tillbaka några timmar. Åtminstone två timmar. Eller först så kan vi konstatera igen att den här augusti det var en dålig blogg månad. Men strunt samma. Jag har skrivit så många kloka inlägg redan.

Då så. Två timmar tillbaka till dagens historia, föresten så är det ingen historia. Det är verklighet. En bra dag börjar med kaffe, en bra jobbardag alltså.  Kanske på dom flesta arbetsplatser så är det så. Efter kaffet och en inblick i dagens göromål så är det dags att åka. Jag har gör ett morgonbesök. Åker iväg till nästa besök. Åker förbi en del hästar som står i en hage. Åker förbi en häst utan hage. Tanken slår [...]

Postat i: Augusti

Semesterstängt

8 augusti, 2018 - 19:18 Inga kommentarer
Gilla (1)

Det blev stopp några dagar. Här i bloggen utan att ha tänkt på det har det varit stopp ett tag ser jag. Men återigen så är det ju semester. Några dagar till. Det mesta verkar stå still såhär i Augusti. Har inte hänt något speciellt heller den senaste tiden.

De små barnen kom i måndags , varit och campat i norrfällsviken. Även där ute så är det ju mysigt. Så livet går sin lilla stilla gång denna vecka. Sedvanliga familjesysslor. Handla mjölk varvas med lekpark som varvas med bad. Kort och gott. Milia kryper nästan ....kan nästan upp och stå ....

 

Postat i: Augusti

Ostadigt

2 augusti, 2018 - 20:56 Inga kommentarer
Gilla (1)

Hej igen! Ikväll så ska vi summera året som gott. Och då pratar jag givetvis vackert och storsint om mitt år. Är det någon av er som vill summera erat eget år så får ni kontakta mig på messenger eller nåt sånt. 

Året är inte slut än utan året som hittills gott ska vi summera. Måla upp en pytteliten drömbild över året som är kvar.

Vi ska göra det väldigt enkelt. Ungefär som en väderleksrapport som är tillverkad på förskolan. Vi ska alltså inte prata om vädret egentligen utan vi kommer referera till vädret. Ni kommer nog att förstå.

Ett oväder med bara mörka moln följde med in på detta år. Ett ihållande lågtryck. Ingen sol. Solen började titta fram väldigt sakta på vårkanten. Väldigt försiktigt. Men det var korta stunder. Det har [...]

Postat i: Augusti